Nieuw speelpleintje geopend in Laak RSS link

Woensdagavond werd het nieuwe speelpleintje van Laak ‘Lakerparkje' in Houthalen-Helchteren feestelijk ingehuldigd.

Veilig kunnen spelen op een plaats dichtbij huis draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen. Ouders willen hun kinderen laten spelen op een fijne en veilige plaats in de buurt waar ze een oogje in het zeil kunnen houden. De voorbije jaren hebben we als gemeente dan ook trajecten opgestart om nieuwe speelpleinen aan te leggen. In Helchteren zijn de voorbije jaren twee speelpleinen geopend en ook in Houthalen-Oost en Meulenberg zijn de dossiers lopende.

In Laak is midden augustus het splinternieuwe speelplein het Lakerparkje geopend. In 2019 kwam de vraag om aan de kerk van Laak een pleintje aan te leggen waar kinderen naar hartenlust konden spelen. Corona doorkruiste in eerste instantie de plannen, maar in 2021 werd het dossier opgepikt. Het gemeentebestuur ging aan tafel zitten met een grote groep stakeholders, namelijk de kinderopvang, de kleuterschool, ouders, omwonenden, kerkbestuur,…

Behoud van natuur en inclusiviteit

Zo was het voor alle betrokkenen belangrijk dat kinderen kunnen spelen in een groene omgeving. We hebben de bestaande natuur en aanplantingen dan ook zoveel mogelijk proberen te behouden. Het speelplein richt zich zowel op kleuters als op kinderen van 6 tot 12 jaar. De speeltuigen houden bijgevolg rekening met deze leeftijden, ze zijn zowel voor kleine als wat grotere kinderen aantrekkelijk en toegankelijk. Er is veel aandacht voor avontuur en creatief spel, met onder andere een buitenkeuken. Verder is er veel aandacht voor inclusiviteit. We zijn een inclusieve gemeente, dat hebben we ook willen vertalen naar het speelplein. Iedereen is welkom in het Lakerparkje. Zo kunnen kinderen met een beperking onder andere terecht bij een klank- en voelwand.”

Dat gebeurt allemaal in een veilige omgeving. Een natuurlijke omheining garandeert dat kinderen niet zomaar de straat op kunnen lopen. Daarnaast kunnen volwassenen ook een oogje in het zeil houden dankzij zit- en ontmoetingsmogelijkheden voor ouders en grootouders.

Gepubliceerd op donderdag 31 augustus 2023 9.45 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.