Nachtelijke asfalteringswerken op de Grote Baan vanaf 3 augustus RSS link

De rijweg richting Hechtel-Eksel krijgt een nieuwe laag asfalt. Deze werken worden uitsluitend ‘s nachts uitgevoerd (tussen 20u en 6u) en starten in de nacht van woensdag 3 op donderdag 4 augustus. Volgens de huidige planning duren de werken tot zaterdagochtend 13 augustus.

Asfalteringswerken opgesplitst per zone

Omdat men de 5 kilometer lange projectzone tussen de op- en afrit aan de E314 en de Kazernelaan niet in één keer kan asfalteren, wordt er in zes zones gewerkt. Bewoners zullen twee nachten hinder ondervinden voor hun deur. Tijdens een eerste nacht wordt het huidige wegdek afgefreesd en een eerste onderlaag asfalt aangelegd. In de nacht volgt de toplaag asfalt en plaatst men de wegbelijning en -markering.

Omwonenden en handelszaken langs de Grote Baan

In de twee nachten waarin men voor jouw deur werkt, kan je tussen 20u en 6u enkel te voet of met de fiets jouw woning of handelspand Met de wagen is dat in die periode niet mogelijk. Ook leveranciers of klanten kunnen jouw pand dan niet bereiken.

Extra nachtelijke geluidsoverlast van frees- en asfalteermachines. Om de geluidsoverlast zoveel mogelijk te beperken, zal het werfverkeer ‘s nachts niet door middel van het gebruikelijke getoeter met elkaar communiceren, maar met een lichtensysteem.

Lokaal verkeer

Kruispunten die aan de oostkant, rijrichting Hechtel-Eksel, aansluiten op het stuk van de Grote Baan waar er die nacht gewerkt wordt, zijn volledig afgesloten. Omrijden kan via de achterliggende gemeentelijke wegen.

Ook aan de westkant, rijrichting Hasselt, kunnen de verkeerssituaties in straten die aansluiten op de Grote Baan wijzigen. Wees daarom extra opmerkzaam als je tijdens de werken met de auto de baan op moet.

De vier grote lichtengeregelde kruispunten binnen de werfzone (Ringlaan, Herebaan-Oost, Kazernelaan, Koolmijnlaan) worden nooit allemaal tegelijk afgesloten. In de opgemaakte planning is er rekening mee gehouden dat er altijd alternatieven zijn voor inwoners van Houthalen-Helchteren die van de oost- naar de westkant of omgekeerd willen geraken.

Doorgaand verkeer op de Grote Baan

Doorgaand verkeer zal steeds kunnen doorrijden, maar wel slechts op één rijstrook in beide richtingen en dat op de weghelft waar het verkeer normaal gezien richting Hasselt rijdt. 

Er wordt een snelheidslimiet van 50 km/u ingesteld (bij het begin van iedere werfzone is dat zelfs 30 km/u). Overdag kan het verkeer normaal verlopen en opnieuw over twee rijstroken in beide richtingen rijden.

Gepubliceerd op dinsdag 26 juli 2022 12.26 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.