NAC-CleanTechBeleving

Het verhaal van een duurzaam gebouw door een CleanTechAmbassadeur

Een duurzaam, ecologisch gemeentehuis, wat betekent dit in mensentaal? Een openbaar gebouw met een EPB-peil (Energie Prestatie en Binnenklimaat) van minder dan 50, dat verdient een woordje uitleg.

  • Hoe komt het dat dit peil zo laag is? Is dit dan super geïsoleerd? 
  • Waarom 'groendaken'?
  • Waarom ligt dit gebouw juist op die plaats en heeft het die vorm?
  • Zijn de vloeren gemaakt van recyclagemateriaal of kunnen ze gerecycleerd worden?
  • Wat is er nu zo speciaal aan dit Nieuw Administratief Centrum? 

Een CleanTechAmbassadeur is de geschikte persoon om jou dit uit te leggen. Hij of zij kent de technieken en materialen die hier zijn gebruikt, kan in mensentaal vertellen wat dit allemaal betekent en waarom hiervoor is gekozen. De ambassadeur zal jou op een aantal plaatsen toelichting geven bij het ecologische aspect van het gebouw. 
Wees gerust, deze beleving is echt niet alleen voor techneuten. Je komt bovendien in de meest verborgen hoekjes van het NAC ! Een unieke ervaring.

Vraag je rondleiding aan

alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.