Eerste school/nieuwe school? Meld je kind online aan! RSS link

Is jouw kindje geboren in 2019 (of eerder)? Is je kind nog niet ingeschreven in een kleuter- of lagere school? Alle kinderen die voor het eerst naar school gaan of veranderen van school, meld je aan vanaf 1 maart tot en met 26 maart 2021.

Aanmelden kan je ook zelf doen via deze website. Daar vind je alle nodige info.

Zo ben je zeker van een plaats in een klasje volgend schooljaar. 

Dit kan je doen tot en met 26 maart 2021.

Heb je hulp nodig? 

De geplande infoavond 'Aanmelden in het basisonderwijs van Houthalen-Helchteren' op 25 januari 2021 in het CC Casino kan niet doorgaan wegens de geldende coronamaatregelen.

Het LOP basisonderwijs voorziet wél een digitaal moment waar ouders met hun vragen terecht kunnen. Later hierover meer!

Nu al een tip: bekijk eerst de filmpjes (de linken naar de filmpjes kan je onderaan deze webpagina terugvinden). Heb je dan nog vragen? Je kan deze vragen altijd stellen tijdens het digitaal moment!

Bekijk hieronder de instructiefilmpjes (het kan enkele minuten duren vooraleer de filmpjes openen)

Filmpje gemaakt voor de ouders die hun kind willen inschrijven en aanmelden in een kleuter-, lagere- of basisschool in Houthalen-Helchteren

Instructiefilmpje hoe je je kind moet aanmelden

Gepubliceerd op dinsdag 12 januari 2021 9 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • verplicht een mondmasker te dragen 
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen

We vragen je om alleen naar je afspraak te komen. Als het niet anders kan dan is 1 begeleider welkom om je te helpen. Als je geen oppas hebt mag je je kinderen natuurlijk ook meenemen. 

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.