Oproep zelf mondmaskers maken RSS link

In de strijd tegen COVID-19 komt de voorraad chirurgische mondmaskers van de Belgische zorgverleners in het gedrang. Ook het WZC Vinkenhof heeft een tekort aan mondmaskers!

Ben jij handig met naald en draad en heb je nog wat materiaal liggen? Ga dan aan de slag met deze instructies.

Materiaal: katoen
Katoen is de meest haalbare oplossing voor een zelfgemaakt herbruikbaar mondmasker. Deze stof vangt vochtpartikels op en houdt zo het virus zo veel mogelijk tegen. De drager beschermt zo vooral zijn omgeving. Na het wassen op 90 °C met wasmiddel zijn deze mondmaskers herbruikbaar. 

Houd de hygiëne in acht
Maak de maskers volgens de hygiënische maaktips en stop de maskers in een afsluitbare zak (bv diepvrieszakjes). 

Aan de ingang van ons woonzorgcentrum staat een doos om de mondmaskers in te verzamelen. Alvast heel erg bedankt aan alle naai(st)ers!

Gepubliceerd op donderdag 19 maart 2020 13.20 u.
alert-box-close-text

Maatregelen m.b.t. Coronavirus

Stel niet-dringende bezoeken uit

Omwille van het coronavirus willen we ook de bezoekers aan ons gemeentehuis beperken om zo besmettingen te vermijden. Wij werken uitsluitend op afspraak. Om een afspraak te maken, bel je tijdens de openingsuren naar het nummer 011 49 20 00. 

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 00 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.

We vragen onze bezoekers de nodige afstand tot onze medewerkers te bewaren en met bancontact te betalen.