Meulenberg, ti amo! RSS link

Maak je klaar voor een knaller van een Limburgs-Italiaans weekend met twee docufilms van de Houthalense regisseur en muzikant Remo Perrotti, met telkens een concert van We Two én mediterrane hapjes en drankjes. We vieren samen de Italiaanse geschiedenis van onze gemeente en van Meulenberg!

Op zaterdag 5 februari vertelt La Banda Italiana het verhaal van Arturo Bellini – ook een kind van Meulenberg! – en Rocco di Turi – nonkel van Mauro Pawlowski. Samen vormen ze We Two en na de film brengen ze live een resem Italiaanse klassiekers in de balzaal. Verwacht je aan een energieke film die dicht op de huid zit van personages die geen blad voor de mond nemen.
Meer info over dit evenement vind je hier

Op zondag 6 februari vertonen we – op algemeen verzoek na het overrompelende succes in 2014! – opnieuw Mamma Irma. In deze bejubelde film volgt Remo vanaf de dag van de begrafenis van zijn moeder drie jaar lang een generatiegenoot van haar: de flamboyante Antonio Magistro, een Meulenbergs icoon. De film is ook een eerbetoon aan een andere legende uit Meulenberg: Tadeusz Cycon of Cyc, voormalig filmoperator en theatertechnieker in het Casino die in oktober onverwacht overleed. Achteraf speelt We Two in de balzaal, om moeders te eren én ook hun grote fan Cyc, met enkele van zijn lievelingssongs, genre Pink Floyd en CCR.
Meer info over dit evenement vind je hier

Gepubliceerd op vrijdag 3 december 2021 9.25 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen
  • Opgelet: mondmaskers zijn vanaf nu terug verplicht in het NAC

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.