Lespakket Wij en De Wijers RSS link

Laat je leerlingen kennismaken met De Wijers, een gebied waar geschiedenis, natuur en erfgoed hand in hand gaan. Volgens de techniek van het “verhalend ontwerpen” gaan de leerlingen op zoek naar informatie over de eigenaar van een geheimzinnig dagboek en zijn of haar omgeving.

Het gloednieuwe lespakket “Wij en De Wijers” bestaat uit verschillende episodes om in de klas mee te werken en één of meer uitstappen in De Wijers. De leerlingen duiken in het dagboek en het leven van historische figuren uit De Wijers. De verhaallijn van het pakket geeft de leerlingen een houvast en biedt tegelijkertijd uitdaging. Deze uitdaging kunnen ze bovendien alleen als groep aanpakken.

STAP 1: materialen aanvragen.
STAP 2: traject (5 episodes) starten: je kiest zelf of je je met je klas concentreert op één week of meerdere projectweken. Wanneer je je pakket afhaalt, spreek je af wanneer je ongeveer je bezoek aan De Wijers inplant.
STAP 3: Episode 6: traject afsluiten met een leuk toonmoment.
Het lespakket is gratis af te halen. Bij bezoek aan De Wijers met gids betaal je de kostprijs van de gids (met jullie specifieke info).

Alle info kan je hier terugvinden. 

Gepubliceerd op dinsdag 18 mei 2021 10 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • verplicht een mondmasker te dragen 
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen

We vragen je om alleen naar je afspraak te komen. Als het niet anders kan dan is 1 begeleider welkom om je te helpen. Als je geen oppas hebt mag je je kinderen natuurlijk ook meenemen. 

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.