Wat doen als je last hebt van eikenprocessierupsen? RSS link

Ga je deze week wandelen of fietsen? Rust dan zeker niet onder een eikenboom, habitat van de eikenprocessierups! Hun haartjes zijn - allesbehalve - prettig (jeuk én irritatie aan de ogen en luchtwegen).

Heb je toch last na je wandeling? Het Provinciaal Natuurcentrum Limburg beantwoordt al jouw vragen.

Meldingen eikenprocessierupsen:

Als de bomen waarin de nesten zich bevinden op openbaar domein staan, kan je dit melden via ons meldingsformulier.
Heb je last van de rupsen op privédomein, dan spreek je best een aannemer of boomverzorger aan om het nest te komen verwijderen.

Meldingen van eikenprocessierupsen op openbaar domein worden zo snel mogelijk opgevolgd, waarbij plaatsen waar kinderen of veel mensen komen voorrang krijgen.

Gepubliceerd op maandag 3 mei 2021 10.10 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • verplicht een mondmasker te dragen 
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen

We vragen je om alleen naar je afspraak te komen. Als het niet anders kan dan is 1 begeleider welkom om je te helpen. Als je geen oppas hebt mag je je kinderen natuurlijk ook meenemen. 

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.