Landduinen Wild- en Wandelpark Molenheide RSS link

Merkte jij ook dat er veel groen gekapt werd in het Wild- en Wandelpark Molenheide? Daar is een heel goeie reden voor. We willen de landduinen en heide herstellen. Ontdek het hoe en waarom in de video.

Wie recent door het Wild- en Wandelpark Molenheide wandelde, heeft gemerkt dat het landschap veranderd is nu de werken afgerond zijn. Bomen hebben plaatsgemaakt voor landduinen en heide op een drietal plekken verspreid over het park. De afgelopen jaren werd er hard gewerkt om de landduinen terug aan de oppervlakte te krijgen. Ook werd er in een open plek in het bos gewerkt om heide opnieuw kansen te geven.

Om de landduinen en heide te herstellen, werden er vooral dennenbomen weggehaald. Dat vinden veel mensen geen leuk idee want het lijkt wel alsof een deel van de natuur vernietigd wordt.

Maar... Niets is minder waar.

Frank Resseler, bioloog en cameraman, legt uit hoe het komt dat Limburg destijds vol geplant werd met "minderwaardige" dennenbomen en waarom het zowel voor de natuur als voor ons als mens nodig is om opnieuw ruimte te geven aan landduinen en heide.

Kijk je mee?

Gepubliceerd op donderdag 29 februari 2024 10.44 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.