kolenspoor

Het vroegere Kolenspoor, dat de zeven oude steenkoolmijnen en de Ford-site met elkaar verbindt, krijgt een herbestemming. Het wordt het kader van een nieuwe, veilige en attractieve fietsomgeving. Een innovatief fietsmobiliteitsnetwerk van 70 kilometer dat de gemeenten Beringen, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Zonhoven, Genk, As en Maasmechelen met elkaar verbindt. 

Het Kolenspoor zal aangesloten worden op de bestaande fietsroutenetwerken.
Er zullen verbindingen worden gecreëerd met GreenVille, het centrum van Houthalen, het Nationaal Park Hoge Kempen en verschillende landschappen. Zo krijgt het Kolenspoor een voorname rol in het woon-werkfietsverkeer én het recreatieve fietsverkeer.

alert-box-close-text

Maatregelen m.b.t. Coronavirus

Stel niet-dringende bezoeken uit

Omwille van het coronavirus willen we ook de bezoekers aan ons gemeentehuis beperken om zo besmettingen te vermijden. Wij werken uitsluitend op afspraak. Om een afspraak te maken, bel je tijdens de openingsuren naar het nummer 011 49 20 00. 

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 00 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.

We vragen onze bezoekers de nodige afstand tot onze medewerkers te bewaren en met bancontact te betalen.