kolenspoor

Het vroegere Kolenspoor, dat de zeven oude steenkoolmijnen en de Ford-site met elkaar verbindt, krijgt een herbestemming. Het wordt het kader van een nieuwe, veilige en attractieve fietsomgeving. Een innovatief fietsmobiliteitsnetwerk van 70 kilometer dat de gemeenten Beringen, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Zonhoven, Genk, As en Maasmechelen met elkaar verbindt. 

Het Kolenspoor zal aangesloten worden op de bestaande fietsroutenetwerken.
Er zullen verbindingen worden gecreëerd met GreenVille, het centrum van Houthalen, het Nationaal Park Hoge Kempen en verschillende landschappen. Zo krijgt het Kolenspoor een voorname rol in het woon-werkfietsverkeer én het recreatieve fietsverkeer.

alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • verplicht een mondmasker te dragen 
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen

We vragen je om alleen naar je afspraak te komen. Als het niet anders kan dan is 1 begeleider welkom om je te helpen. Als je geen oppas hebt mag je je kinderen natuurlijk ook meenemen. 

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.