Koffiecapsules mogen vanaf 1 januari 2023 in pmd-zak RSS link

Vanaf 1 januari 2023 zijn alle koffie- en andere drankcapsules (van aluminium en plastic) toegelaten in de blauwe zak.
Fost Plus, het bedrijf achter de pmd-zakken, heeft nu na jaren van onderzoek met Nespresso een recyclagesysteem uitgewerkt, waar ook concurrenten van de koffiemaker zich bij hebben aangesloten. 
In het eerste jaar rekent Fost Plus op een inzameling van ongeveer 4.500 ton capsules. De pmd-centra worden aangepast om de capsules uit te sorteren, waarna ze door een Duitse en Nederlandse partner worden gerecycleerd. 
De capsules bevatten immers nog waardevolle materialen zoals aluminium, polypropyleen en andere plastics, die voor een tweede leven in aanmerking komen.
Gepubliceerd op vrijdag 16 december 2022 9.11 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.