Klimaatbomen in Limburg RSS link

Met de campagne “Klimaatbomen in Limburg” breken de provincie Limburg, Centrum Duurzaam Groen en Limburg.net een lans voor meer bomen in de woon- en werkomgeving.

Bomen in de strijd tegen klimaatverandering

Klimaatbomen zijn geen wondermiddel tegen de klimaatverandering. Ze milderen wel de gevolgen in de woon- en werkomgeving door het hitte-eiland effect te counteren. Verder temperen bomen de gevolgen van piekregens en droogte. Ook de gezondheid van de mens, erfgoed, cultuur, toerisme en natuur hebben baat bij meer bomen in de bebouwde kom.

Hapklare info over klimaatbomen voor tuin, park, plein en straat

De nieuwe website is het resultaat van een intense samenwerking tussen de provincie Limburg, Centrum Duurzaam Groen en Limburg.net en kwam tot stand dankzij de inbreng van boomexperten, de Vereniging voor Openbaar Groen (VVOG) en de Nationale Boomgaardenstichting.

Op de website vind je een hoop praktische planttips, diepgaande technische fiches én een handige zoektool. Zo kies je makkelijk de juiste boom voor een bepaalde locatie. Deze tool maakt gebruik van een doordacht geselecteerde lijst van bomen. Klimaatbomen in Limburg kiest resoluut voor bomen die groot en oud kunnen worden, tolerant zijn voor hogere temperaturen en droogte en (late) vorst kunnen weerstaan. Op de Limburgse lijst staan op dit moment zo’n 110 grote en kleine inheemse en uitheemse soorten en fruitbomen. De lijst is geenszins limitatief en zal worden bijgestuurd in functie van praktijkervaring en nieuwe inzichten.

Gepubliceerd op woensdag 24 maart 2021 9 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • verplicht een mondmasker te dragen 
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen

We vragen je om alleen naar je afspraak te komen. Als het niet anders kan dan is 1 begeleider welkom om je te helpen. Als je geen oppas hebt mag je je kinderen natuurlijk ook meenemen. 

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.