Kinderen inschrijven op school

Wil je je kind inschrijven in een kleuterschool, lagere of secundaire school of verandert je kind van school? Enkele belangrijke regels en nuttige tips lees je hier.

Sinds het schooljaar 2017-2018 is de manier van inschrijven in kleuter- en lagere scholen veranderd! Belangrijk om te weten is wie zich alvorens het inschrijven online dient aan te melden en wie meteen kan inschrijven en hoe dit allemaal precies in zijn werking gaat.

Online inschrijven is enkel mogelijk tijdens de inschrijvingsperiode.
Die periode vind je op de inschrijvingswebsite.

In Houthalen-Helchteren is er voor ieder kind, voor iedere jongere, plaats in het onderwijs. 
Misschien niet in de school van jouw eerste keuze, maar er is zeker genoeg plaats! 

Contactgegevens scholen

alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.