Kermis Houthalen opnieuw in Pastorijstraat RSS link

Door de werken op het John Cuppensplein, zal de kermis opnieuw doorgaan in de Pastorijstraat.

De kermis is open van zaterdag 23 september tot en met maandag 25 september. De aansluitende avondmarkt vindt plaats op maandag 25 september, van 17 tot 22 uur. De kraampjes van de avondmarkt staan in de Pastorijstraat, Vredelaan en een stuk van de Dorpsstraat.

De foorkramers bouwen hun kramen op vanaf woensdag 20 september. Van 20 september 18 uur tot dinsdag 26 september 6 uur zal de Pastorijstraat dan ook afgesloten zijn, van de Hekkelaar tot Pastorijveld.

Opgelet: werken in Dorpsstraat en Rode Kruislaan vanaf woensdag 20 september

Door de heraanleg van het John Cuppensplein in functie van het Hoppinpunt, zijn er ook aanpassingen nodig aan de Dorpsstraat en de Rode Kruislaan. Hierdoor zal de Dorpsstraat vanaf de Kiezelweg niet meer gebruikt kunnen worden door automobilisten en fietsers. Vanaf de Grote Baan kan de Dorpsstraat niet meer ingereden worden.

We voorzien dan ook een omleiding in het centrum van Houthalen. Het handelscentrum blijft bereikbaar via een werfroute voor zowel voetgangers, fietsers en automobilisten. Zij zullen het centrum kunnen bereiken via omleidingen door de Guldensporenlaan en Lakerweg. Het deel van het Rode Kruislaan boven het John Cuppensplein wordt tweerichtingsverkeer voor gemotoriseerd verkeer. 

De handelszaken binnen de werfzone blijven bereikbaar voor voetgangers.

De parking op het John Cuppensplein gaat tijdens de werken opnieuw dicht. Ook de parking aan ’t Meuleke zal niet gebruikt kunnen worden. De private parking achter ’t Meuleke wordt tijdens de werken wel opengesteld. 

Gepubliceerd op maandag 18 september 2023 10 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.