Kerkepad zorgt voor ‘slimme schakel’ in dorpskern Helchteren RSS link

Het gemeentebestuur is gestart met de aanleg van het ‘Kerkepad’ in Helchteren. Met deze zogenaamde ‘slimme schakel’ zorgt de gemeente voor een fijnmazig netwerk voor voetgangers en fietsers in de dorpskern van Helchteren. Ze kunnen zich zo op een veilige en aangename manier verplaatsen.

Het Kerkepad vertrekt aan de Sint-Trudokerk en loopt via woonzorgcentrum Het Dorp, de Alfons Leroystraat en kleuterschool Klim-Op tot aan de achterzijde van het kerkhof in de Maastrichtsestraat. De momenteel onverharde gedeelten worden beklinkerd en waar nodig wordt gezorgd voor een vlotte doorgang.

We hebben van de vrije kleuterschool Klim-Op de toestemming gekregen om hun draadafsluiting zo’n 25 cm te verplaatsen. Hierdoor kunnen we het pad 1,50 m breed maken. Het is dan vlot toegankelijk voor personen met een rolstoel en ouders met buggy’s.

Gelijktijdig met de werken wordt ook een voetgangersstrook in klinkers op de parking aan het woonzorgcentrum aangelegd.

Gepubliceerd op woensdag 6 oktober 2021 11.42 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.