Itsme nu ook vanaf 16 jaar RSS link

Voortaan kunnen ook jongeren vanaf 16 jaar een account aanmaken bij itsme, de inlog-app waarmee je op een veilige manier toegang krijgt tot beveiligde websites van bijvoorbeeld de overheid of je bank.

Je kan deze app als min 18-jarige onder andere gebruiken om je in te schrijven voor het hoger onderwijs, om een vakantiejob te vinden, om je aan te melden voor je rijexamen …

Ben je 16 of 17 jaar?

Om als 16- of 17-jarige itsme te kunnen gebruiken, moet je wel klant zijn bij een van de grootbanken (Belfius, BNP Paribas Fortis, KBC/CBC, ING, Fintro en Hello Bank). Daarnaast moet je identiteitskaart recent nog ingelezen zijn bij je persoonlijk bankkantoor. Ben je geen klant bij een van de hierboven vernoemde banken? Dan moet je helaas wachten tot je meerderjarig bent voordat je itsme kan gebruiken.

Ben je 18 jaar?

Heb je een elektronische identiteitskaart (eID) gekregen toen je minderjarig was en ben je intussen 18 geworden? Je eID heeft een chip die een handtekeningcertificaat bevat, maar die kan je pas activeren wanneer je meerderjarig bent. Vanaf dan kan je bijvoorbeeld documenten tekenen met je digitale handtekening. Maak daarom een afspraak bij team burgerzaken en kom langs met je eID en pincode voor de activatie. Is dat gebeurd, dan kan je ook met itsme aan de slag.

Gepubliceerd op vrijdag 16 december 2022 9 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.