Inventariseer mee onze trage wegen RSS link

In het complex project Noord-Zuid Limburg zoeken verschillende organisaties en partners naar duurzame oplossingen voor het mobiliteitsvraagstuk van de Grote Baan in Houthalen-Helchteren. De focus ligt niet alleen op een vlotte en veilige doorstroming.

We richten ons ook op een betere leefbaarheid van de woonkernen, meer verkeersveiligheid en
een betere bereikbaarheid. Trage wegen kunnen hier een belangrijke rol in spelen. Daarom brengen we alle potentiële trage wegen in de loop van 2020-2021 gedetailleerd in
kaart. Een hele operatie waar elke tragewegenliefhebber aan kan meewerken.

Doorsteken, steegjes en fietsverbindingen, maar evengoed bospaden en veldwegen zijn allemaal trage wegen. Voornamelijk voetgangers en fietsers zijn er de baas. We vinden ze overal in Houthalen-Helchteren: in de woonkernen, tussen de wijken en doorheen de open ruimte. Het zijn vaak korte, snelle en veilige verbindingen tussen jouw thuis en de school, het werk of de winkel. Trage wegen verhogen ook de natuurbeleving, bevorderen gezonde ontspanning en maken deel uit van ons erfgoed. En ze bieden ruimte voor ontmoeting, om te spelen en leiden je langs verrassende plekken in de stad.

Ga mee op pad
Jammer genoeg kennen we deze trage wegen niet allemaal.
Sommigen zijn ook in slechte of onbruikbare staat. Hun troeven blijven dus sterk onderbenut. Het gemeentebestuur wil daarom samen met UHasselt, het projectteam van het complex project Noord-Zuid Limburg, Trage Wegen, inwoners en lokale organisaties het netwerk gaan inventariseren.

Heb je zin om de trage wegen in jouw buurt te ontdekken?
Wil je helpen om ze op de kaart te zetten?
Op de projectwebsite vind je onder andere de ‘hokjeskaart’ van het grondgebied en hoe je de trage wegen met een app kan gaan inventariseren.

Reserveer 1 of meerdere hokjes van de kaart. Lees en bekijk aandachtig de instructies.
En ga op pad!

Gepubliceerd op donderdag 10 september 2020 7 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • verplicht een mondmasker te dragen 
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.