Goed zichtbare huisnummers redden levens! RSS link

Goed leesbare huisnummers zijn belangrijk. Bij dringende gevallen moeten de hulpdiensten zoals politie, brandweer en ziekenwagen snel je woning kunnen terugvinden om zo snel mogelijk hulp te kunnen bieden.

Dikwijls verliezen zij kostbare tijd bij een interventie omdat ze niet onmiddellijk het juiste huis of appartement kunnen terugvinden.

Hoe komt dit?

  • het huisnummer ontbreekt
  • het huisnummer is te klein
  • het huisnummer wordt niet verlicht

Enkele tips:

Je huisnummer goed zichtbaar aanbrengen, kan dus letterlijk levens redden! Breng een verlicht huisnummer aan dat bovendien kleurcontrasten heeft, bijvoorbeeld zwarte letters op een witte achtergrond. Grote huisnummers zijn uiteraard altijd duidelijk.

Indien je weet dat je op een moeilijk te bereiken adres woont, meld dit dan tijdens je oproep naar het noodnummer. Een snelle aankomst op de interventieplaats is de basis om snelle hulp te bieden en levens te redden. Steek 's nachts de buitenverlichting aan, bij een noodsituatie laat je de hulpdiensten best opwachten door iemand.

Gepubliceerd op maandag 28 december 2020 12.55 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • verplicht een mondmasker te dragen 
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen

We vragen je om alleen naar je afspraak te komen. Als het niet anders kan dan is 1 begeleider welkom om je te helpen. Als je geen oppas hebt mag je je kinderen natuurlijk ook meenemen. 

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.