Houthalen-Helchteren Helpt RSS link

De aardbeving die Turkije en Syrië op 6 februari trof, heeft Houthalen-Helchteren diep geraakt. Daarom hebben we het hulpverleningsplatform ‘Houthalen-Helchteren Helpt’ opgericht dat goederen en geld inzamelt.

Ons hulpverleningsplatform ‘Houthalen-Helchteren Helpt’ wil de getroffenen in Turkije en Syrië helpen door:

Inzameling goederen

Op zaterdag 18 en woensdag 22 februari organiseren we een inzamelactie ten voordele van slachtoffers van de aardbeving. Spullen kunnen gebracht worden naar Centrum-Zuid 2066. 

We zamelen enkele een bepaald soort van goederen in na afstemming met consulaat en contactpersonen ter plaatse. Er is intussen reeds heel veel ingezamelde kledij naar de getroffen gebieden vertrokken, vandaar dat we geen kledij inzamelen. 

Let op: enkel nieuwe producten komen in aanmerking om naar Turkije en Syrië opgestuurd te worden. Welk soort goederen vind je terug op de afbeelding onderaan deze pagina. 

Het hulpverleningsplatform ‘Houthalen-Helchteren Helpt’ checkt zowel via het consulaat als via contactpersonen in het rampgebied zelf wat de noden van het moment zijn en ze sturen de lijst van in te zamelen goederen indien nodig bij.

Geld storten

Je kan jouw bijdrage overschrijven op BE82 0689 4793 6668. Dat rekeningnummer is speciaal voor deze actie in het leven geroepen is. Het hulpverleningsplatform beslist voor welk doel de middelen ingezet worden. Daarnaast volgt ‘Houthalen-Helchteren Helpt’ op of het geld goed terechtkomt.

Vrijwilligers gezocht

Daarnaast organiseren we acties om de slachtoffers te helpen. Wil je vrijwilliger zijn voor een van deze acties? Mail dan je naam, adres en telefoonnummer naar maartjeleurs@houthalen-helchteren.be.

Gepubliceerd op woensdag 15 februari 2023 13 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.