hotel, vakantieparken,...

💡 Zijn de hotels geopend?
Hotels mogen opblijven maar ZONDER TOEGANG tot bar, restaurants (gemeenschappelijke zalen) en recreatieve ruimtes, teneinde te beantwoorden aan de vraag voor overnachtingsmogelijkheden voor essentiële reizen. Roomservice is echter wel toegelaten. Terrasmeubelen moeten worden binnengezet.
De vergaderzalen van deze hotels zijn gesloten.


💡 Wat voor andere types van logement?
Recreatieve en toeristische woningen (vakantiehuisje, camping, B&B, vakantieparken, AirBnB, ...) moeten sluiten. De permanente bewoners van dit soort woningen mogen uiteraard hier blijven wonen, dit geldt ook voor permanente bewoners van een mobiele caravan.
Om massamixen van mensen die op dezelfde plaats samenkomen te vermijden, essentiële verplaatsingen worden enkel in de buurt van de woonplaats toegelaten.

💡 Verschillende vakantieparken en -huisjes dienen als vast logement van werknemers in dienst van Electrabel voor essentiële diensten (windmolenparken zee, Doel, Tihange, …). Kan er hiervoor uitzondering komen?
Vaste bewoners die daar hun vaste woning hebben, mogen blijven.

💡 Wat met woonwagenterreinen?
Vaste residenten mogen blijven. Het zich verplaatsen naar een ander terrein is echter geen essentiële verplaatsing dus we raden de burgemeester aan om de nodige stappen te ondernemen om hun verblijf te faciliteren tot het einde van de crisis.