Hoeve Mieneke herleeft RSS link

In 2015 besliste het gemeentebestuur om Hoeve Mieneke in domein Kelchterhoef op te waarderen. Op 1 september 2019 werd de gerestaureerde hoeve officieel ingehuldigd.

Het typisch Kempisch langgevelhoevetje maakt nu samen met Hoeve Jan en de grotere Abdijhoeve deel uit van het bouwhistorisch landschap in Kelchterhoef.

Na de renovatie van Hoeve Mieneke ging het gemeentebestuur op zoek naar een nieuwe invulling voor de hoeve en zijn erf. Het antwoord kwam van Regionaal Landschap Lage Kempen en de IOED Lage Kempen die bij RIMO Limburg aanklopten.

Buurthuis Meulenberg, dat door RIMO aangestuurd wordt, zal het peterschap op zich nemen. Enkele wijkbewoners zullen de moestuin inrichten en onderhouden. Hiervoor krijgen ze ondersteuning van het Regionaal Landschap Lage Kempen.
De wijkbewoners beslissen welke groenten en fruitsoorten ze planten. Ze mogen genieten van de opbrengst van de tuin. RIMO zal ook met de wijkbewoners activiteiten organiseren
rond de hoeve. Zo komt er terug leven in en rondom de hoeve en krijgt Mieneke een tweede leven.

Gepubliceerd op maandag 14 september 2020 10.08 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • verplicht een mondmasker te dragen 
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.