hoe kan je helpen?

Gemeentebestuur Houthalen-Helchteren is de inwoners van Houthalen-Helchteren erg dankbaar voor alle ingeleverde goederen maar voorlopig zamelen we geen hulpgoederen meer in. 

DONEER VOEDSEL EN HULPGOEDEREN

Wil je toch nog hulpgoederen of voeding/drinkwater doneren om de Oekraïners te helpen, kan je daarvoor terecht in het Ereconsulaat van Oekraïne in Hoepertingen. 

Zowel op weekdagen als in het weekend. Het inzamelpunt is gelegen in de Langegrachtstraat (loods langs VBS het Appelmanneke).

Bekijk hier de lijst van hulpgoederen die je kan doneren

BIED OPVANG AAN

Heb je thuis een plekje vrij om Oekraïners op de vlucht tijdelijk op te vangen? Of heb je een leegstaande vakantiewoning of appartement? Stuur een mail naar oekraine@houthalen-helchteren.be . Vermeld je naam, telefoonnummer, het adres van de crisishuisvestingsplaats, voor wie de plaats geschikt is (groepen, families, alleenstaanden), het maximaal aantal plaatsen, de beschikbare periode voor de crisisopvang.

Wat gebeurt er na je inschrijving? We nemen contact met je op als we meer info hebben en je hulp kunnen gebruiken.

FINANCIELE STEUN

Omdat er heel wat andere materialen aangekocht moeten worden, (dringende medische benodigdheden) werd in overleg met de lokale Oekraïense gemeenschap beslist om het rekeningnummer van Steunfonds Oekraine OAK Genk BE91 9734 2649 3876 - BIC ARSPBE22 ter beschikking te stellen voor financiële giften.

TOLKEN

Wil je je als vrijwilliger aanbieden om te tolken? Stuur een mail naar oekraine@houthalen-helchteren.be 

alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.