Hoe bied je afval correct aan? RSS link

Dagelijks halen de afvalophalers tonnen afval op. Heel veel inwoners bieden het afval correct aan zodat de ophalers het afval veilig en efficiënt in de ophaalwagen kunnen deponeren. Spijtig genoeg bieden een aantal bewoners het afval slordig of foutief aan.

Hierdoor wordt het werk voor de beladers soms onveilig en kan het werk minder snel en efficiënt uitgevoerd worden. Ook voor het recyclageproces is correct aanbieden een must. 

Wanneer zet ik mijn afval het beste buiten?

Zoals vermeld op de ophaalkalender vragen we je om afval ten vroegste vanaf 19 uur de avond voor de ophaling buiten te plaatsen. Opgepast, het is ook niet aangewezen om het afval pas op de ophaaldag zelf aan te bieden. Door wegenwerken, pannes of een nieuwe ophaler kan het immers gebeuren dat de ophaalwagen op een ander uur dan gewoonlijk langskomt.Ophaling is al mogelijk vanaf 6 uur 's morgens.

Enkele tips van de afvalophalers

  • Maak het niet te zwaar. Een restafvalzak en een pakket papier mogen maximaal 15 kg wegen.
  • Bind je papier en karton stevig samen met natuurtouw of verzamel het in een kartonnen doos.
  • Plaats je afval goed zichtbaar en gebruik de juiste verpakking per afvalsoort.
  • Stop geen scherpe of gevaarlijke voorwerpen in je afvalzak. Ook verf en frituurolie horen niet thuis in je afvalzak en breng je naar het recyclagepark.

Afval niet meegenomen?

Afval dat verkeerd is gesorteerd of te veel weegt, kan blijven staan. Kreeg je een rode sticker? Neem het afval terug binnen, sorteer correct en bied je afval de volgende ophaalronde opnieuw aan.

Alvast bedankt aan iedereen die meewerkt om onze gemeente netjes te houden!

Gepubliceerd op vrijdag 17 maart 2023 9.16 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.