twee gratis PCR-testen

Heb je nog niet de kans gekregen om je volledig te laten vaccineren? Iedereen die niet volledig gevaccineerd is, heeft recht op twee gratis tests. Ben je wel al gevaccineerd, maar zijn er nog geen twee weken verstreken sinds je tweede prik? Ook dan heb je recht op de gratis tests.
Wie het vaccin weigerde, krijgt geen gratis testen

De gratis tests kunnen aangevraagd en verkregen worden van 1 juli tot 30 september 2021.

Hoe vraag ik een test aan?

Dat doe je via het overheidsportaal. Inloggen kan met je identiteitskaart of de itsme-app. Je ontvangt een activatiecode, waarna je meteen een gratis afspraak kan maken in een testcentrum naar keuze. Let op: de code is maar tien dagen geldig.

Waar?

Wanneer?

Hou bij het maken van je afspraak rekening met het tijdstip waarop je aankomt op je vakantiebestemming. Een PCR-test is geldig tot maximaal 72 uur na afname. Let op, het labo heeft ook tijd nodig om de test te verwerken. Je kan jouw certificaat raadplegen op www.mijngezondheid.be of via de app CovidSafeBe.

alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • verplicht een mondmasker te dragen 
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen

We vragen je om alleen naar je afspraak te komen. Als het niet anders kan dan is 1 begeleider welkom om je te helpen. Als je geen oppas hebt mag je je kinderen natuurlijk ook meenemen. 

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.