Gokken op het EK? RSS link

Na een jaar langer uitkijken, komt het EK Voetbal eindelijk in zicht. Op 11 juni 2021 wordt de aftrap gegeven van het EK voetbal 2021. Deze periode maakt het verleidelijk om te starten of opnieuw te beginnen met geld in te zetten op sportwedstrijden.

Tijden het WK 2018 registreerden 150.000 nieuwe spelers zich, ook tijdens de play-offs 2019 wonnen de gokwebsites tienduizenden nieuwe accounts. Een deel spelers bleef plakken en kwam in de problemen.

Hoe je het draait of keert, gokken kost geld. Hoewel velen denken dat sportkennis hen voldoende expertise geeft om de uitslag te kunnen voorspellen, is dit helaas een misvatting. Al die “expertise” geeft eerder een vals gevoel van zelfvertrouwen en versterkt de illusie van controle bij weddenschappen. Zelfs voetbalexperts zijn hier niet beter in dan non-experts. En inderdaad, reclame geeft je het gevoel dat het perfect normaal, veilig is en dat iedereen het doet. Toch gokte het afgelopen jaar 2 op de 3 Belgen niet

Wil jij een gokje wagen tijdens het EK? Probeer dan rekening te houden met onderstaande tips:

  • Bepaal op voorhand hoeveel geld je wil spenderen, gok geen geld dat je niet kan missen.
  • Besteed niet meer dan 5% van je netto maandinkomen aan gokken. Op die manier beperk je gokgerelateerde problemen. 
  • Met een dagboekje, waar je winst én verlies in kaart brengt, hou je je uitgaven bij.
  • Stel limieten in; op de meeste websites kan je dat zelf doen. Maak hier gebruik van en blijf bij je eerste rationele beslissing, ook bij verlies. 
  • Probeer je verlies niet terug te winnen maar accepteer je verlies. 

Laat het spel vooral een spel blijven. Sport krijgt best die plaats in je leven. Laat sportweddenschappen jouw leven niet bepalen! 

Wil je meer weten over gokken? Zit je met vragen of twijfel je? Neem dan zeker een kijkje op www.gokhulp.be of neem contact met ZorGGroep Zin: 011 27 42 98.

In onderstaand filmpje kom je meer te weten over hoe je het écht leuk en gezond kan houden.

Gepubliceerd op donderdag 10 juni 2021 12.08 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • verplicht een mondmasker te dragen 
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen

We vragen je om alleen naar je afspraak te komen. Als het niet anders kan dan is 1 begeleider welkom om je te helpen. Als je geen oppas hebt mag je je kinderen natuurlijk ook meenemen. 

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.