Opgelet! Gewijzigde verkeerssituatie Centrum-Zuid vanaf 9 januari 2023 RSS link

Vanaf 9 januari gaat een volgende fase van de werken aan de fietsontsluiting op Centrum-Zuid van start: de aanleg van de nieuwe fietspaden langs de Meerstraat. Tot eind april 2023 is er een gewijzigde verkeerssituatie van toepassing op het bedrijventerrein.

Wie op Centrum-Zuid moet zijn of richting Zolder wil rijden, moet rekening houden met aangepaste rijroutes.

Op 10 oktober zijn de werken aan de fietsontsluiting op het bedrijventerrein Centrum-Zuid gestart. Een fietspad op het oude tramtalud en aan beide kanten langs de Meerstraat moet zorgen voor een rechtstreekse, veiligere en vlottere verbinding met de fietssnelweg F74. Vanaf 9 januari verplaatsen de werken zich naar de Meerstraat zelf. In eerste instantie worden de fietspaden aan de zuidkant aangepakt, vervolgens is de noordzijde aan de beurt. Voor gebruikers van het bedrijventerrein zal er heel wat impact en hinder zijn.

BEDRIJVENTERREIN IN VIA E314, UIT VIA KRUISPUNT MET GROTE BAAN

Vanaf 9 januari is het niet langer mogelijk om het bedrijventerrein te bereiken via het kruispunt met de Grote Baan en de Koolmijnlaan. Dat kan enkel en alleen nog via de toegang aan de E314. Wegrijden van het bedrijventerrein gebeurt nog steeds via het kruispunt van de Meerstraat met de Grote Baan (aan de Quick). Ook op het bedrijventerrein zal je, afhankelijk van het bedrijf waar je moet zijn, een aangepaste route moeten volgen. Zo is er maar in één richting verkeer langs de werfzone in de Meerstraat mogelijk: van west naar oost, dat is in de richting van het kruispunt met de Grote Baan. Doorgaand autoverkeer dat normaal gezien via de Meerstraat/Brugstraat richting Zolder rijdt, wordt via de Herebaan-West gestuurd.

Als fietser kan je gebruik maken van het fietspad aan de overkant van de werfzone. Dat maken we tijdelijk dubbelrichting.

INRICHTING ZONE POMPHUIS

In januari en februari werken we in het kader van de nieuwe fietsontsluiting ook aan de zone rond het pomphuis, verderop aan de fietssnelweg F74. Daar komt een nieuw, overdekt fietspaviljoen. Onder het afdak is ruimte voor banken, infoborden en fietsenstallingen. Een brede, comfortabele trap, met een fietsgoot en een bruggetje over de Vossengracht, brengt je naar het Pomphuis en de Laambroekvijvers. Aan het pomphuis komt een zwevende, houten vlonder. Vanop de banken kan je genieten van het uitzicht over de Laambroekvijvers.

Alle info over de fietsontsluiting van het bedrijventerrein Centrum-Zuid vind je hier.

Gepubliceerd op dinsdag 20 december 2022 10.52 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.