gemeentebestuur en raden

De gemeenteraad bestaat uit 31 leden. Zij worden verkozen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen die om de 6 jaar plaatsvinden.
Daaruit is een college van burgemeester en schepenen aangeduid.

De meerderheid in onze gemeente wordt gevormd door sp.a-Groen-Plus, CD&V en N-VA. In de gemeenteraad zit ook de oppositie. Deze bestaat uit BUUR en Vlaams Belang.
Voorzitter van de gemeenteraad en de OCMW-raad is Myrthe Van Roey.

De gemeenteraad, de OCMW-raad en de algemene vergadering van Zorg Houthalen-Helchteren vallen samen. De raad van bestuur Zorg Houthalen-Helchteren is niet openbaar.

De gemeenteraad vergadert elke vierde donderdag van de maand.

alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.