Geen duiven, rijst of confetti meer bij huwelijken RSS link

Het gemeentebestuur van Houthalen-Helchteren verbiedt voortaan nog duiven los te laten aan het NAC bij huwelijken. Ook rijst, confetti of andere feestsnippers uitstrooien mag niet meer.

Het loslaten van duiven is nog gebruikelijk bij huwelijken. Deze duiven hebben echter vaak geen oriëntatiezin en verlaten de buurt niet. Hierdoor lopen ze het risico te verhongeren of het slachtoffer te worden van katten, roofvogels of het verkeer.”

Rijst of feestelijke snippers gooien, mag ook niet meer. Met deze richtlijn willen we bodem- en omgevingsvervuiling tegengaan. Confetti, party poppers, serpentines, glitters,… zijn immers overwegend vervaardigd uit kunststof. 

Inwoners die een huwelijk aanvragen, ontvangen altijd een inlichtingenblad. We gaan de nieuwe maatregelen hieraan toevoegen. Uiteindelijk is het ook de bedoeling dat we de omgeving van ons gemeentehuis netjes houden voor alle bezoekers.

Gepubliceerd op woensdag 14 oktober 2020 9 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • verplicht een mondmasker te dragen 
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.