financiële ondersteuning voor verenigingen

Voldoe je als vereniging aan bepaalde voorwaarden, dan biedt het gemeentebestuur jouw vereniging een financiële ondersteuning. Voor jeugdverenigingen geldt een aparte regeling.

Hieronder enkele reglementen die je kan downloaden (pdf-bestanden).

Bak je eigen cultuur!

Onze gemeente is een creatieve broedplaats voor allerlei bijzondere en interessante cultuurprojecten. Het gemeentebestuur wil dergelijke initiatieven een duwtje in de rug geven. Samen een groot cultuurproject opstarten, een straat- of wijkfeest organiseren, het imago van je vereniging opblinken of samen met een andere vereniging een activiteit op poten zetten … werp vlug een blik op onderstaande reglementen.

Financiële ondersteuning ook voor niet-erkende verenigingen

Lees het gemeentelijk reglement cultuur dicht bij mensen om te kijken of je in aanmerking komt voor financiële steun. Is dat het geval, download dan het aanvraagformulier cultuur dicht bij de mensen.

Met tien vrienden al twee jaar bezig met improvisatietheater in het tuinhuisje van tante Sofie? Jullie dromen ervan om erkend te worden als toneelvereniging? Een telefoontje aan het team cultuur en jeugd en wij beantwoorden al jouw vragen. Mailen kan natuurlijk ook , of kom even langs tijdens de openingsuren.