Fietstellers op fietsroutenetwerk RSS link

Het provinciebestuur wil meer Limburgers op de fiets krijgen. Niet enkel in het weekend, maar ook voor de dagelijkse functionele verplaatsingen. Investeren in comfortabele en veilige fietsroutes is daarom belangrijk, maar we moeten ook weten hoeveel fietsers gebruik maken van de routes.

Telpalen kunnen ons daarbij helpen!

Drie gloednieuwe fietstelpalen zijn in maart op de Limburgse fietssnelwegen geplaatst. Eentje in Hasselt, Dilsen-Stokkem en in onze gemeente op de Spoorlijn 18-route. Die bij ons staat aan de oude spoorwegbrug, vlak aan wijk De Standaard. Een lus in het asfaltdek telt elke fietser. De
teller werkt volledig op zonne-energie.

De display op de teller toont het dag- en het jaartotaal. Aan de hand van de cijfers kunnen we het gebruik van fietssnelwegen beter in beeld brengen. Zoveel mogelijk inwoners op de fiets is ook het
streefdoel van het gemeentebestuur!

Gepubliceerd op woensdag 31 maart 2021 9 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • verplicht een mondmasker te dragen 
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen

We vragen je om alleen naar je afspraak te komen. Als het niet anders kan dan is 1 begeleider welkom om je te helpen. Als je geen oppas hebt mag je je kinderen natuurlijk ook meenemen. 

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.