Fietsteller aan De Standaard RSS link

De voorbije maanden installeerde de provincie negen vaste fietstelzuilen langs de fietssnelwegen over heel Limburg. Met de fietstellers wil het provinciebestuur het gebruik van de fietssnelwegen beter in beeld brengen en het fietsen stimuleren.

In onze gemeente staat een teller in de buurt van de wijk De Standaard. Zoveel mogelijk inwoners op de fiets brengen, is ook het streefdoel van het gemeentebestuur.

Fietssnelweg door Houthalen-Helchteren is hotspot

De fietstelpalen tellen dag en nacht elke fietser die passeert. De tellers tonen het dag- en jaartotaal. In totaal werden dit jaar al 788 111 fietsers geteld op de Limburgse fietssnelwegen.
De toplocaties zijn de nieuwe spoorwegbrug in Hasselt met zo’n 1 300 fietsers per dag, Skiffel in Pelt met zo’n 860 fietsers per dag en de Nijverheidskaai in Hasselt met ongeveer 820 fietsers per dag.

Onze fietsteller staat aan de oude spoorwegbrug op de Spoorlijn 18-route, vlak aan wijk De Standaard. Sinds de plaatsing in februari 2021 passeren er dagelijks een 800 fietsers.

Vorig jaar bedroeg het totaal meer dan 226 000. De fietsers die er langskomen rijden daarbij over de fietssnelwegen F74 Hasselt-Pelt-Eindhoven en de F75 Beringen-Genk-Maasmechelen.

Gepubliceerd op maandag 3 januari 2022 15.07 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen
  • Opgelet: mondmaskers zijn vanaf nu terug verplicht in het NAC

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.