fietsstraten/fietssuggestiestroken

Fietsstraten

De Binnenvaartstraat werd begin september al een fietsstraat. Vanaf deze maand zijn ook de Dorpsstraat, de Rode Kruislaan en de Vredelaan fietsstraten. De fietser heeft hier voorrang en automobilisten zijn verplicht achter de fietser te blijven. Het is de bedoeling dat op termijn heel Houthalen-Centrum een woonerf wordt. Dat betekent maximum 20 km/u voor de auto’s en voorrang voor alle andere weggebruikers (bv. rolstoelgebruikers) zonder dat ze het verkeer moedwillig mogen ophouden.

Fietssuggestiestroken Pastorijstraat

De zone 30 in de Pastorijstraat is nu door enkele ingrepen aanzienlijk versterkt. Naast een zebrapad en een regenboogoversteekplaats zijn aan beide zijden van de Pastorijstraat fietssuggestiestroken aangelegd. Fietsers zien nu duidelijk dat ze deze ruime stroken over de ganse lengte van de straat kunnen gebruiken. Automobilisten mogen de stroken ook gebruiken en moeten enkel rekening houden met fietsers als die erop aanwezig zijn.

Het gemeentebestuur zal de aanpak van de Pastorijstraat nog evalueren. Nadien zullen de invalswegen naar het Centrum in de zone 30 (Kleuterweg, Lakerweg, Guldensporenlaan en Stationsstraat) ook op deze manier aangepast worden. In een volgende fase en na een positieve evaluatie krijgt de actieve weggebruiker ook in de centra van Houthalen-Oost en van Helchteren de voorrang.

alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.