Fietsbrug Helchteren officieel geopend RSS link

Op 26 februari is onze gemeente opnieuw een stuk fietsvriendelijker geworden. Na de fietspaden langs de Grote Baan vorig jaar is nu ook de fietsbrug officieel geopend. Op die manier kunnen fietsers en voetgangers veilig oversteken.

6 meter breed, 45 meter lang en 140 ton zwaar. Een parel die het uitzicht van Houthalen-Helchteren mee bepaalt. Nog belangrijker: zowel fietsers, voetgangers als gebruikers van het openbaar vervoer kunnen nu makkelijk en veilig de Grote Baan oversteken. Daar zaten we als gemeente al lang op te wachten.

De belangstelling was dan ook groot op 26 februari toen de fietsbrug officieel geopend werd in bijzijn van het schepencollege, de burgemeesters van Hechtel-Eksel en Peer en Vlaams minister Lydia Peeters. Nadat het lint doorgeknipt was konden de inwoners van onze gemeente de brug een eerste keer uitproberen. Ze vonden het meteen geslaagd. Koffie en koffiekoeken maakten het helemaal af.

De fietsbrug is nu open, maar de werken zijn nog niet helemaal afgerond. Zo wordt aan de oostkant van de Grote Baan het rust- en ontmoetingspunt voor fietsers onder de stalen hal nog afgewerkt.

Gepubliceerd op maandag 13 maart 2023 11.16 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.