Fietsbieb opent in Houthalen-Helchteren RSS link

Om de verkeersdruk in Houthalen-Helchteren te verminderen, is een infrastructurele ingreep noodzakelijk. Zoveel mogelijk wagens van de baan halen en zoveel mogelijk mensen op de fiets en in de bus krijgen, is echter ook een belangrijk deel van de oplossing.

Maar wat als je geen fiets hebt? Vrije Basisschool Meulenberg, Cultuurcentrum Casino, RIMO vzw, gemeente Houthalen-Helchteren en Beweging.net en het projectteam van Noord-Zuid Limburg bedachten een oplossing. Ze kwamen met het idee om een Fietsbieb te openen in onze gemeente.

Hoe werkt de Fietsbieb?

Vanaf het najaar van 2020 kunnen kinderen tot 12 jaar goedkoop een tweedehandsfiets lenen bij de Fietsbieb in Meulenberg. Die mogen ze een jaar lang gebruiken voor 20 euro fietsgeld (plus 20 euro waarborg). Tijdens dat jaar kunnen ze hun leenfiets gratis omruilen voor eentje in een andere kleur of maat. Schenken ze zelf een kinderfiets in goede staat aan de Fietsbieb? Dan moet een jaar lang geen fietsgeld betaald worden.

Doe jij mee?

Heb jij nog kinderfietsen in goede staat op overschot? Breng ze naar onze fietsbieb in de Vrije Basisschool Meulenberg, (Saviostraat 37). In ruil hiervoor krijg je een waardebon die recht geeft op een jaar gratis fietsgeld ter waarde van 20 euro. Een fiets schenken kan elke schooldag tussen 8.30 en 15.00 uur.

Wil je zelf graag helpen als vrijwilliger in de Fietsbieb? Sleutel je zelf graag aan fietsen? Neem dan contact op via fietsbiebhouthalenhelchteren@gmail.com. Kandidaat-vrijwilligers worden op de hoogte gehouden van de voorbereidingen.

Meer info over het uitleenpunt van Houthalen-Helchteren.

Gepubliceerd op dinsdag 1 september 2020 9 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • verplicht een mondmasker te dragen 
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.