hoe sluit ik mijn fiets?

Vele mensen denken: "ach, die vijf minuutjes", maar … een dief heeft slechts enkele seconden nodig om er met jouw fiets van door te gaan!

Op die manier worden het wel heel kostbare minuten ...

We geven je enkele tips om je fiets zo veilig mogelijk af te sluiten :

  • De meeste fietsen hebben een ingebouwd slot aan het achterwiel. Dit kan een extra beveiliging zijn maar volstaat niet. Zeker duurdere fietsen worden gewoon opgetild en meegenomen. Een U-vormig slot of beugelslot daarentegen biedt meer veiligheid. In de handel kan je verscheidene fietssloten kopen die van goede kwaliteit zijn. Kijk steeds naar de degelijkheid (dikte, handigheid …) van het slot. Kleinere sloten met cijfercombinaties zijn niet echt veilig. Vraag voor een goed fietsslot steeds raad aan de fietsenhandelaar.
  • Maak niet het (voor)wiel maar wel het fietskader vast. Een wiel kan vaak snel losgekoppeld worden en de fiets wordt alsnog gestolen.
  • Maak zeker gebruik van de blauwgekleurde fietsenrekken in de gemeente. Je plaatst je fiets tegen of in het fietsenrek en met een degelijk slot verbind je het kader van de fiets aan het fietsenrek. Sluit ook het ingebouwd slot aan het achterwiel. Dieven zullen het minder makkelijk hebben!
  • Indien er geen fietsenrekken in de buurt zijn, bevestig je fiets dan - indien mogelijk - aan een vast voorwerp (voorbeeld: omheinings-, verkeers- of verlichtingspaal). Maak steeds het fietskader vast en gebruik een degelijk slot. Zorg er wel voor dat je fiets geen hinder vormt voor voetgangers of andere fietsers.

Voor meer informatie neem je contact op met het gemeentelijke team preventie op het nummer 011 49 22 28 of via mail.

alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.