Fase 1 | juni 2023

TRACTORSLUIS IN DE HOUTESTRAAT

We plaatsen een tractorsluis op de Houtestraat tussen de Helchterensedijk en de Limboschstraat. Hierdoor sluiten we de weg af voor doorgaand verkeer. Fietsers en landbouwvoertuigen kunnen nog wel passeren.

AANPASSEN VAN DE MAXIMUM SNELHEID

We verlagen de maximum snelheid in de Houtestraat, Helchterensedijk, Gehucht, Elsevaart, Bovenstestraat en Driehoevenstraat naar 50 km/ uur. Hierdoor creëren we een veiliger samengaan van gemotoriseerd verkeer en fietsverkeer. De politie zal extra controles uitvoeren op het naleven van de snelheid.

INVOEREN VAN EEN TONNAGEBEPERKING

We voeren een tonnagebeperking van max. 5,5 ton in op de Lindebosstraat, Grote Hoefstraat, Heihuiskens, Lindeveld, Grotstraat, Dieweg, Hoogeng, Hoppestraat, Heekskestraat, Erfkensstraat, Hogedries, Lookstraat, Cromstraat en Driekoningenplein. Op die manier weren we het zware vervoer in deze straten en maken we ze weer wat veiliger.

alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.