Everzwijnen beschadigen graspleinen op kerkhof RSS link

Vannacht kreeg het kerkhof in Houthalen ongewenst bezoek van everzwijnen. De zwijnen veroorzaakten heel wat schade aan de graspleinen. Een groot deel van de pleinen werd omgeploegd. Gelukkig is er geen schade aan de graven zelf.

De ploegen van de gemeente kwamen onmiddellijk ter plaatse om de schade te herstellen. Eén ploeg plaatste elektrische draad zodat de everzwijnen het kerkhof niet meer kunnen betreden. Het gemeentebestuur zoekt ondertussen ook naar alternatieve oplossingen om de everzwijnen zoveel mogelijk van het kerkhof weg te houden.

Meer info over hinder en schade door everzwijnen vind je op https://www.houthalen-helchteren.be/everzwijn.

Gepubliceerd op donderdag 8 september 2022 14 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.