elektronische identiteitskaart (eID) Belg afhalen

Maak een afspraak

Wat meebrengen om de eID af te halen? 

Het is verplicht om een afspraak te maken om je eID af te halen.

Bij het afhalen van je eID moet je het volgende meebrengen:

  • je oude identiteitskaart / bewijs van verlies
  • de brief die je thuis kreeg met de vraag je identiteitskaart af te halen en waarop ook je pin- en pukcode vermeld staan.

Opgelet: de identiteitskaart kan niet meer door anderen/derden afgehaald worden vermits de vingerafdrukken gecontroleerd worden bij afhaling (dit is ook het geval voor het afhalen van kaarten van +12 jarigen).

alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.