Eerste fase ontwikkeling stadspark in Centrum gestart RSS link

Het gemeentebestuur wil een groenpark ontwikkelen rond de historische pastorij in Houthalen-Centrum. Dit gebied, gekend als de Hekkelaar, moet niet alleen een groene long maar ook een landmark in het centrum worden. Het moet de verbinding worden tussen de dorpskern en het Mijnpark.

De aanleg van het stadspark in de Hekkelaar brengt een aantal infrastructuurwerken met zich mee die in 3 fases uitgevoerd worden.

In maart startte de afbraak van de verouderde kapelanij en jeugdlokalen nabij de parochiezaal. Hiermee is de start gegeven voor de eerste fase.

In volgende fases zullen nog de afbraak van de parochiezaal en de voltooiing van het groenpark volgen. Maar dit kan pas gebeuren zodra het Parochiaal Cultureel Centrum zijn activiteiten op een andere locatie kan voortzetten.

Gepubliceerd op woensdag 7 april 2021 10.17 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • verplicht een mondmasker te dragen 
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen

We vragen je om alleen naar je afspraak te komen. Als het niet anders kan dan is 1 begeleider welkom om je te helpen. Als je geen oppas hebt mag je je kinderen natuurlijk ook meenemen. 

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.