Een feestelijke verjaardag, ook voor kansarme kinderen! RSS link

Het gemeentebestuur van Houthalen-Helchteren gaat elk kwetsbaar kind tussen 6 en 12 jaar een leuke verjaardag bezorgen! De kinderen krijgen een verjaardagsdoos van vzw ’t Kietelt. In de doos zitten een leuk cadeau, versiering en benodigdheden voor een perfecte verjaardagstaart.

Voeg daar nog aan toe: versnaperingen voor een verjaardagsfeestje bij hen thuis en traktaties voor de klasgenootjes!

Slechte huisvesting is een drempel voor ouders om andere kinderen thuis uit te nodigen. Daarom krijgen de betreffende gezinnen – na corona – als alternatief een tegoedbon voor een verjaardagsfeestje met 5 kindjes op verplaatsing (bv. binnenspeeltuin).

Jaarlijks zal de gemeente 350 verjaardagsdozen en 65 verjaardagsbonnen verdelen. De jarige kinderen zullen daar bovenop zelfgemaakte spulletjes krijgen van Peluche, een initiatief dat zich inzet voor kinderen in kwetsbare leefsituaties.

Toeleiding naar dit initiatief zal gebeuren door leden van het Lokaal Netwerk Vrijetijdsparticipatie Houthalen-Helchteren. Kinderen die voor een verjaardagstraktatie in aanmerking komen, ontvangen een uitnodiging om de traktatie tijdens de wekelijkse zitdag van Rap Op Stap in het NAC af te halen.

In kansarme gezinnen is er geen geld voor allerlei extraatjes. Extraatjes die voor leeftijdsgenoten vanzelfsprekend zijn. Zo ook het vieren van een verjaardag. Het is voor een kind wellicht de meest belangrijke dag van het jaar. Je krijgt cadeautjes, je trakteert je klasgenootjes, je geeft een feestje voor je vriendjes. Voor de meeste kinderen ziet een verjaardag er zo uit. Maar niet voor kinderen uit kansarme gezinnen. Net op deze dag worden ze extra geconfronteerd met de armoede waarin ze leven. Een feestje geven is immers niet mogelijk en voor cadeautjes is er geen geld. Net daarin wil het gemeentebestuur van Houthalen-Helchteren het verschil kunnen maken.”

In de loop van de maand april worden de eerste verjaardagsdozen verdeeld.

Gepubliceerd op dinsdag 16 maart 2021 11.15 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • verplicht een mondmasker te dragen 
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen

We vragen je om alleen naar je afspraak te komen. Als het niet anders kan dan is 1 begeleider welkom om je te helpen. Als je geen oppas hebt mag je je kinderen natuurlijk ook meenemen. 

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.