ECRU lanceert oproep voor activiteiten rond troost- en rouwcultuur RSS link

ECRU, de intergemeentelijke samenwerking voor cultuur en cultureel erfgoed in Midden-Limburg, lanceerde deze zomer een oproep voor iedereen die een activiteit organiseert rond troost- en rouwcultuur.

Met TROOSTKRACHT wil de organisatie in het najaar 2023 en voorjaar 2024 de deur openzetten voor een positieve kijk op rouw en verlies.

ECRU wil met de subsidie ‘Troostkracht’ een impuls geven aan vernieuwende herdenkingsactiviteiten. De coronapandemie had een grote impact op de invulling van troost- en rouwcultuur. Heel wat gemeenten organiseerden herdenkingsactiviteiten en richtten troostplekken in ter ere van de coronaslachtoffers. Dat inspireerde ECRU om deze oproep te lanceren.

“Het komende najaar én voorjaar 2024 willen we inzetten op herdenkingsactiviteiten”,
verduidelijkt ECRU-voorzitter An Moons. “We denken dan bijvoorbeeld aan een voordracht, een theaterstuk, een concert of een tentoonstelling over uiteenlopende thema’s. Dat kan gaan van een herdenking aan de wereldoorlogen, de mijnrampen, de coronapandemie, Allerheiligen, de aardbevingen in Turkije, Syrië en Marokko of een ander verlies.”

Voor ‘Troostkracht’ voorziet ECRU een totaalbudget van maximaal 20 000 euro. Aanvragers kunnen hun project indienen voor activiteiten die plaatsvinden voor 30 juni 2024. De aanvraag moet minstens 1 maand voor de activiteit gebeuren en er kan tot en met 31 maart 2024 worden ingediend. Er kan maximum 1.000 euro aangevraagd worden per aanvrager en per project. Op de website van ECRU kunnen geïnteresseerden een aanvraag indienen. Daar vind je ook meer informatie over ‘Troostkracht’.

Projectvereniging ECRU is een intergemeentelijk samenwerkingsverband tussen de
gemeenten As, Beringen, Genk, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Leopoldsburg
en Maasmechelen.

Gepubliceerd op woensdag 4 oktober 2023 9.18 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.