dierenzorg

De essentiële zorg voor het dier is belangrijk en moet gegarandeerd blijven. De eigenaars van de dieren mogen zich verplaatsen om voor hun dieren te zorgen.

💡 Mogen dierenartsen hun activiteiten verderzetten?

Ja. De door hen ingeschatte niet dringende en uitstelbare zorg wordt best uitgesteld. De maatregelen van social distancing moeten maximaal in acht genomen worden.

💡 Mogen dierenasielen openen?

De dierenasielen zijn open. Ze worden gevraagd om enkel de personen die wensen te adopteren of een dier achter te laten, op afspraak te ontvangen. De maatregelen van social distancing moeten maximaal in acht genomen worden. Ook vrijwilligers mogen hieraan bijdragen.

💡 Zijn dierenkapsalons geopend?

Ja, als de social distance maatregelen gerespecteerd worden.

💡 Mogen dierenhotels openen?

Ja.

💡 Mogen eigenaars van dieren hun dieren blijven bezoeken en voederen?

Ja, de essentiële zorg van het dier is belangrijk en moet gegarandeerd blijven, mits inachtneming van de social distancing maatregelen.

💡 Mogen dierencrematoria openblijven?

Ja, enkel op afspraak en mits inachtneming van de social distancing maatregelen.

💡 Is de verkoop van dieren toegestaan?

De verkoop en aankoop van dieren is toegestaan.

💡 Mogen wedstrijden met dieren, zoals met duiven, nog doorgaan?

Neen, dit is een recreatieve activiteit..

💡 Mag ik nog paardrijden op mijn eigen paard?

Paardrijden op de eigen weide/piste is toegestaan. Paardrijden (in het zadel, aangespannen of aangelijnd) is ook toegestaan onder volgende strikte voorwaarden:

  • Als fysieke activiteit in openlucht zonder fysiek contact, eventueel samen met mensen die onder hetzelfde dak wonen, en/of in het gezelschap van maximum twee, steeds dezelfde, andere personen (ruiters);
  • Als training of les met een trainer of een meerderjarige toezichter in een manege (in een buitenpiste of een piste die openstaat aan de buitenlucht), met maximum 20 personen (ruiters).
  • Ritten te paard met het oog op het welzijn van het dier, met een maximum van drie ruiters.

Men mag de wagen nemen om zich te verplaatsen tussen de woonplaats en de manege of de plaats van de rit, en desgevallend ook om het paard te vervoeren. Minderjarige kinderen of hulpbehoevenden mogen door hun ouders of een begeleider naar en tijdens de activiteit begeleid worden. Indien deze begeleider ook deelneemt aan de activiteit zelf, dan tellen zij mee voor het toegelaten aantal ruiters.

In alle gevallen en tijdens de hele duur van de activiteit of aanwezigheid ter plaatse moeten de hygiëne- en social distancing maatregelen strikt worden nageleefd en moet er dus steeds een afstand van 1,5 meter nageleefd worden.

💡 Mogen hondenscholen de lessen hervatten?

Ja, in het kader van het welzijn van de dieren, in openlucht, mits social distancing tussen de eigenaars van de honden.

💡 Is duivensport toegestaan?

Ja, in het kader van het welzijn van de dieren, niet in wedstrijdverband en trainingen zijn enkel toegestaan binnen België, mits social distancing tussen de eigenaars.

alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • verplicht een mondmasker te dragen 
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 00 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.