dierenzorg

Bedrijven of verenigingen die verzorgingsdiensten (veterinaire zorg en comfortzorg) en dierenopvangdiensten aanbieden, kunnen hun activiteiten hervatten. Desalniettemin blijft de logica zoals hierboven beschreven in de paragraaf "diensten aan de consument", van toepassing. Zo is bijvoorbeeld de veterinaire zorg opgenomen in de bijlage 1 van het ministerieel besluit. Dit betekent dat een dierenarts zowel in zijn praktijk als in het huis van de eigenaar van het dier kan werken. Daarentegen mag een hondentrimmer (comfortzorg), die niet in de bijlage 1 is opgenomen, zijn activiteit in zijn onderneming uitoefenen op afspraak, maar niet in de woning van de consument.

💡 Mag een dierenasiel openblijven?

Dierenasielen blijven open voor het publiek, mits het respecteren van de veertien minimale regels..

💡 Mogen dierenkapsalons hun diensten aanbieden?

Ja, dergelijke salons mogen hun diensten op afspraak aanbieden en mits naleving van de veertien minimale regels en in het bijzonder het behoud van 1,5 meter afstand tussen de dienstverlener en consument. Dienstverlening aan huis is niet toegestaan.

💡 Mogen dierenhotels openblijven?

De dierenhotels mogen open blijven.

💡 Mogen dierencrematoria openblijven?

Ja, enkel op afspraak en mits inachtneming van de social distancing maatregelen.

💡 Mogen hondentrainingscentra open blijven?

Ja, deze mogen hun diensten aanbieden maar enkel op afspraak en ze dienen zich ervan te verzekeren dat er geen fysiek contact is tussen de lesgever en de eigenaar van de hond en dat de veertien minimale regels worden gerespecteerd. Indien de training in de openbare ruimte plaatsvindt, zijn de regels met betrekking tot de samenscholingen van toepassing (maximum vier personen ouder dan 12 jaar, instructeur inbegrepen). Aangezien hondentrainingscentra niet zijn opgenomen in bijlage 1 van het ministerieel besluit, zijn hondentrainingen aan huis niet toegelaten.

Het is mogelijk om met meerdere groepjes buiten te trainen, indien elke groep bestaat uit 1 lesgever en maximum drie deelnemers. Tussen de verschillende groepjes moeten de nodige social distancing maatregelen nageleefd worden zodat het verbod om samenscholingen kan worden gerespecteerd. Eén lesgever mag dus niet aan meerdere groepjes tegelijk les geven.

alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • verplicht een mondmasker te dragen 
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen

We vragen je om alleen naar je afspraak te komen. Als het niet anders kan dan is 1 begeleider welkom om je te helpen. Als je geen oppas hebt mag je je kinderen natuurlijk ook meenemen. 

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.