financiën

Financiën staat het gemeentebestuur bij in de voorbereiding en de uitvoering van het financieel beleid.

Aan het hoofd van financiën staat de financieel directeur, Martine Coonen. Zij doet onder eigen verantwoordelijkheid, de ontvangsten en uitgaven die door het gemeentebestuur worden opgedragen.

Om alle uitgaven te kunnen bekostigen zijn er natuurlijk financiële middelen nodig. Als inwoner lever je hiertoe een bijdrage door gemeentebelastingen te betalen. De voornaamste gezinsbelastingen in onze gemeente zijn:

  • een percentage op de belasting op je jaarlijks inkomen (= gemeentelijke opcentiem)
  • een percentage op de grondbelasting
  • de belasting op het ophalen van huisvuil

Heb je vragen over de gemeentelijke belastingen, dan kan je terecht bij financiën.

alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.