De Drij Berlengs maakt plaats voor fraai woonproject RSS link

De gemeenteraad keurde op 26 augustus de verkoop goed van De Drij Berlengs aan de nv Retail Estates. De gemeente kocht het pand aan in 1984. Het is nu verkocht aan de vastgoedvennootschap nv Retail Estates.

In de ‘grijze blok’ in de Vredelaan waren doorheen de jaren verschillende gemeentelijke diensten gevestigd: cultuurcentrum, bibliotheek, toerisme, informatie en vergunningen. Zelfs de werken van kunstschilder Jos Tysmans kregen er ooit een plaatsje in een museum.

Het gemeentebestuur was eigenaar van de twee verdiepingen en het gelijkvloers gedeelte waar de wereldwinkel in gehuisvest was. Real Estates was al eigenaar van de gelijkvloerse winkelruimte aan de zijde van het John Cuppensplein.

De Drij Berlengs staan al jaren leeg en het gemeentebestuur heeft zelf geen concrete herbestemming voor het gebouw. Een totaalrenovatie zou vooral door de slechte toestand van het dak, zeer prijzig zijn.

Retail Estates wil in de toekomst het pand afbreken. In de plaats komt een nieuw project met residentiële ontwikkeling dat het centrum moet versterken.

Gepubliceerd op zaterdag 25 september 2021 11.07 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.