COVID-19 vaccinatie in het buitenland? Laat je vaccinatie registreren! RSS link

COVID-19-vaccinaties die toegediend werden in het buitenland kunnen enkel worden geregistreerd in Vaccinnet op expliciet verzoek van de gevaccineerd persoon. Het registreren gebeurt door de behandelde arts (meestal een huisarts) op basis van de bewijsstukken die ter beschikking zijn.

Buitenlandse vaccinaties kunnen enkel geregistreerd worden via een individuele registratie via de webapplicatie van Vaccinnet. Je moet hiervoor rechtstreeks inloggen op Vaccinnet en niet via het medisch dossier. 

Om de buitenlandse vaccinatie te kunnen registreren in Vaccinnet, moet de gevaccineerde persoon een Belgisch rijksregister- of BIS-nummer hebben en voldoen aan één van de onderstaande voorwaarden:

 • Een Belgische staatsburger
  OF
 • Iemand die zijn hoofdverblijfplaats heeft in België
  OF
 • Een partner of kind die samenwoont met een Belgische staatsburger
  OF
 • Een partner of kind die samenwoont met iemand die zijn hoofdverblijfplaats heeft in België
  OF
 • Iemand die werkt in België
  OF
 • Iemand die studeert in België

De procedure voor het registreren van vaccinaties toegediend in het buitenland wordt kort toegelicht in deze snelstartfiche.

Gepubliceerd op donderdag 7 oktober 2021 11.23 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

 • hun handen te desinfecteren
 • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
 • de looplijnen te volgen

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.