Coronabon = perfect cadeau voor feestdagen RSS link

Het coronavirus heeft de laatste maanden het dagelijkse leven van iedereen grondig overhoop gegooid. Het gemeentebestuur van Houthalen-Helchteren wil zijn inwoners dan ook bedanken voor de geleverde inspanningen tijdens deze crisis. Voor hen en voor de handelaars wil de gemeente iets terug doen!

Daarom ontvangt ieder gezin dat op 1 maart 2020 ingeschreven was in Houthalen-Helchteren een coronabon ter waarde van 40 euro. De bon is onderdeel van het relanceplan dat voor de zomer werd gelanceerd.

Boost voor lokale economie

Inwoners kunnen de bon uitgeven bij de deelnemende lokale winkeliers of horeca-uitbaters in Houthalen-Helchteren. Heel wat lokale ondernemers zijn getroffen door de coronacrisis. De economische gevolgen zijn niet te onderschatten. Op de bon staat een QR-code die de deelnemende handelaar kan scannen. Gezinnen moeten de 40 euro niet in één keer besteden.

Met dit initiatief verhoogt het gemeentebestuur de koopkracht en ondersteunt het de plaatselijke handel en horeca.

Tot wanneer is de coronabon geldig?

De bon is geldig tot en met 30 juni 2021. De lijst met deelnemende handels- en horecazaken is terug te vinden op deze website. De lijst van deelnemende handelaars wordt continu bijgewerkt vanaf het moment dat er weer een handelaar zich geregistreerd heeft.

De deelnemende zaken zijn ook te herkennen aan een sticker in hun etalage.

Registreren als lokale handelaar

Handelaars die willen deelnemen, moeten zich registreren op dezelfde website.

Met de feestdagen in aantocht, wil het gemeentebestuur de aandacht vestigen op kwetsbare gezinnen. Deze gezinnen hebben het de laatste maanden zeer zwaar gehad. De gemeente geeft dan ook de tip mee om de bon te schenken aan een buur, vriend of familielid in nood.

Het gemeentebestuur wenst zijn inwoners veel winkelplezier in Houthalen-Helchteren!

Alle info over de Coronabon kan je hier terugvinden.

Gepubliceerd op woensdag 18 november 2020 11.47 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • verplicht een mondmasker te dragen 
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen

We vragen je om alleen naar je afspraak te komen. Als het niet anders kan dan is 1 begeleider welkom om je te helpen. Als je geen oppas hebt mag je je kinderen natuurlijk ook meenemen. 

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.