College weigert regularisatie grondwerker BKC RSS link

Het schepencollege heeft op maandag 7 september de regularisatieaanvraag van het bedrijf BKC bvba geweigerd. BKC dat grondwerken uitvoert, is gevestigd in de Berkenstraat, in een ambachtelijke zone, vlak aan een woongebied in de wijk Houthalen-Oost.

De firma had in maart van dit jaar de aanvraag tot regularisatie ingediend. Op basis van het ongunstig advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar en de ingediende bezwaarschriften, weigerde het college uiteindelijk de regularisatie.

De aanvraag van BKC omvatte onder andere de opslag en sortering van diverse afvalstoffen. Ook de opslag van zo’n 10.000 liter diesel in bovengrondse tanks en de opslag van een 840 liter diverse gassen in flessen, werd gevraagd. Daarnaast wou de firma ook het stallen van haar wagenpark regulariseren. In het totaal 55 voertuigen waaronder een 12-tal graafmachines, 17 vrachtwagens, 15 bestelwagens en 8 aanhangwagens.

Bij zijn beslissing hield het college terdege rekening met de bezwaarschriften ingediend door buurtbewoners. Het advies van de omgevingsambtenaar was over de ganse lijn ongunstig.

Gepubliceerd op woensdag 9 september 2020 18 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • verplicht een mondmasker te dragen 
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.