Het capaciteitstarief: wat verandert er voor jou? RSS link

Sinds 1 januari 2023 ziet jouw energiefactuur er anders uit. Behalve het verbruikstarief betaal je nu ook een capacititeitstarief. Het capaciteitstarief is een andere berekening van je distributiekost of nettarief: de bijdrage die je betaalt om het elektriciteitsnet te gebruiken.

Het komt dus niet extra op je factuur, maar zit vervat in een kleiner aandeel van je totale energiefactuur. Het is ingevoerd om overbelasting van het elektriciteitsnet te voorkomen door elektriciteitsverbruik te spreiden over de hele dag.

Wat betekent dit voor jou?

  • Heb je een digitale meter? Dan wordt elke maand jouw piekvermogen bepaald. Daarna wordt het gemiddelde berekend van de laatste 12 maandpieken: dat is de basis voor het capaciteitstarief.
  • Heb je een analoge meter? Dan betaal je een vast bedrag, dat overeenkomt met het minimumtarief bij de digitale meters.
  • Heb je recht op het sociaal tarief? Dan verandert er niets. Je betaalt enkel voor de elektriciteit die je verbruikt.

Afschaffing nachttarief

Sinds 1 januari 2023 is er geen verschil meer tussen dagtarief en nachttarief. Daardoor is het niet meer nuttig om veel toestellen ’s avonds en ’s nachts te laten draaien. Je spreidt dit beter over de hele dag en nacht, om jouw piekverbruik zo klein mogelijk te houden. Vooral wasmachine, droogkast, vaatwasser, kookplaat, friteuse en oven verbruiken veel energie.

Contact

Heb je vragen over het capaciteitstarief en de afschaffing van het nachttarief? Maak dan een afspraak in het woon- en energieloket: https://mijnenergiehuis.be/energiehuis-limburg

Gepubliceerd op vrijdag 19 mei 2023 9 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.