buurtgerichte zorg

Volgens het nieuwe woonzorgdecreet moet het lokaal dienstencentrum een zorgzame rol innemen voor de buurt. Informatie bieden, noden en problemen opsporen, ontspanning en ontmoeting aanbieden, het verenigingsleven versterken,… zijn een aantal belangrijke opdrachten.

Buurtgerichte Zorg

Met het initiatief ‘Buurtgerichte Zorg’ komen we bij jou aan huis! Sinds eind juni en nog tot oktober maken vrijwilligers van het bezoekersteam kennis met ouderen in Meulenberg, Ten Hout en Kwalaak. Ze informeren je over het ruime aanbod van zorg- en dienstverlening.

Heb je vragen? Die nemen ze mee.

Buurtgezellen

Hulp nodig bij het winkelen? Zin in bezoek om een babbeltje te slaan? De buurtgezellen staan voor je klaar. Zin om vrijwilliger te worden als buurtgezel? Geef ons een seintje!

alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • verplicht een mondmasker te dragen (de toegang zal anders geweigerd worden)
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 00 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.