Brandfase geel in natuurgebieden RSS link

Het is de voorbije dagen vrij droog geweest boven onze provincie. In combinatie met de zomerse temperaturen zorgt dit voor een hogere brandgevoeligheid in de Limburgse bos- en natuurgebieden.

Daarom werd in overleg met het Agentschap Natuur en Bos beslist om code geel uit te roepen voor de Limburgse bossen en natuurgebieden. Dit houdt in dat er een verhoogde waakzaamheid is bij de bosbeheerders en de brandweer. Waar nodig worden de brandtorens bemand. Ook aan wandelaars wordt gevraagd om oplettend te zijn.

Op de website van het Agentschap Natuur en Bos vind je meer info.

Gepubliceerd op woensdag 16 september 2020 9.24 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • verplicht een mondmasker te dragen 
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.